Specchiasol Fermentált Papaya koncentrátum - 500ml

Kép: Specchiasol Fermentált Papaya koncentrátum - 500ml
A Papaya gyümölcséből és a papaya magjából nyert katalizátor Noni hozzáadásával. Az erjesztett papaya ital erősíti a gyomrot, javítja az emésztést, növeli a tápanyagok felszívódását. Eredményes gyomortámogató. A gyomorégés, reflux, gyomorfekély és a gyomor elnehezedése ellen is hatásos. Antibakteriális, gyulladáscsökkentő, élősködőellenes. Megtakarítja a bélfalakat, támogatja a bélflórát. A rendszertelen étkezés és a pszichológiai stressz hatásait enyhíti. Természetes savlekötő. Támogatja az immunrendszert és elősegíti az általános jó közérzetet.

3690 Ft ÁFA-val
2465 Ft ÁFA-val
Gyártó: Specchiasol

Specchiasol Fermentált Papaya koncentrátum: a gyomor egészségére!

Gyomor és a belek gyulladásos folyamatainál a gyomor elnehezedés érzése és gyomortáji felfúvódás ellen. Szélsőséges emésztési panaszok kezeléséhez, legyen az székrekedés vagy hasmenés. Antibakteriális, gyulladáscsökkentő, élősködőellenes, megtakarítja a bélfalakat, támogatja a bélflórát, erősíti a gyomrot. A rendszertelen étkezés és a pszichológiai stressz hatásait enyhíti.

Természetes savlekötő, IBS, reflux, gyomorégés, gyomorfekély (leggyakoribb kiváltó oka a Helicobacter pylori), akut és krónikus nyelőcső gyulladás, gyomor-és bélhurut, fekélyes vastagbélgyulladás, Crohn-betegség kiegészítő terápiája. Növeli a tápanyagok felszívódását és elősegíti az általános jó közérzetet. Különösen ajánlott, ha ideges étvágytalanság, gyomor túlérzékenység és zavar mutatkozik a gyomormozgások körül, mint ideges hányás, böfögés, kérődzés.

A papaya koncentrátum lehetővé teszi a tökéletes emésztést a gyomorsavhiányos emberek számára is. Gyomorsav hiányában a fehérjeemésztéshez szükséges emberi pepszin nem képes kifejteni teljes mértékben a hatását. Ha túl sok gyomorsav képződik, a papaya természetes savlekötőként (antacidum) megszünteti a gyomorégést, a mesterséges antacidumok mellékhatásai nélkül. A papaya hatóanyaga élősködőellenes szer, amelynek nyugtató hatása van az emésztőrendszerre. Elősegíti a fehérjék, a zsírok és a cukrok emésztését a gyomorsav mennyiségétől függetlenül. Ödéma gátló és sebgyógyulást serkentő tulajdonság is jellemzi. A gyomor és a bél különféle élősködői ellen (Helicobacter pylori, Oxyuris, Ascaris, Ancylostom), valamint ér- (visszértágulatos fekély, aranyér) és bőrproblémák (tályogok, sebek és különféle bőrbetegségek) esetén alkalmazzák.

A száraz papaya és a fermentált (erjesztett) papaya összehasonlítása:

Mindkettőnek magas antioxidáns tulajdonsága van, de nem ugyanolyan mértékben.
Az erjesztés folyamatával, ami körülbelül 3 hónapig tart Saccharomyces boulardii nevű hasznos bélbaktérium törzs termelődik, melyek megtáplálják a bélsejteket, aminek köszönhetően további emésztőenzimek aktiválódnak. A Saccharomyces boulardiibélbaktériumok gátolják az élősködők szaporodását, megteremtve a bélflóra egyensúlyát. A Saccharomyces boulardiijelenléte ezért, a papaya koncentrátumot alkalmassá teszi antibiotikum-terápia után, vastagbélgyulladás és hasmenés megelőzése, valamint túlérzékeny bél-tünetcsoport kezelése. Kísérletek igazolják, hogy a Saccharomyces boulardii erősíti a papain hatásosságát és együttesen képesek megkötni a szabad gyököket, különösen hasznos a hasmenés (diaré) és a Crohn-betegség kezelésére.
A száraz kivonat vagy a friss papaya liofilizált változatában alapvetően csak a következő antioxidáns tulajdonságú vitaminok találhatók: A vitamin, (béta-karotin), C-vitamin, papain és chymopapain enzimek valamint kálium. Míg az erjesztett papaya jelentősebb antioxidáns tartalmú összetevőkkel rendelkezik (C-vitaminban és karotinoidban is szokatlanul gazdag), ami az immunrendszert is stimulálja. Ezen kívül a szénhidrátok és a fehérje kapcsolatának hatásossága növekedett. A belőlük származó oligoszacharidok is többségben vannak, új osztályokat hoznak létre a különféle porlasztásoknál. Tehát létrejön egy olyan kivonat, ami hihetetlenül vitálissá tesz és növeli az immunrendszer aktivitását. A papaya fehérjebontó, aminosav felszabadító és emésztést elősegítő papain, chymopapain, lizozim (antibiotikus hatás) és lipáz (zsírok bontása) enzimekben gazdag. A papain hatékonysága a pepszin és a pankreatin emésztést elősegítő hatásán is túlmutat. A papain képes a saját súlyának harmincötszörösét kitevő mennyiségű hús megemésztésére, még a húsrostokat is lebontja. A papain azért csodálatos, mert hatása nem függ a belek pH-kémhatásától. A papain hatásos gyomorsavhiány vagy enzimhiány esetén is.

Az erjesztett papaya képes harcolni az oxidatív stressz ellen és leköti a szabad gyököket, ezáltal elősegíti és támogatja az aktív oxigénszállítást. Az immunrendszer ellenálló képességének növelésével nő az aktív kölcsönhatás az IFN –alfa és IFN-gamma között.

minden olyan szituációt képes megoldani, ami a szabad gyökök megkötésével kapcsolatos, képes harcolni a különféle immunrendszeri megbetegedések ellen.
Az erjesztett papajához, papaya magkivonatot (élősködőellenes) és Noni kivonatot (immunvédelem) adtak, hogy fokozzák a mikroba ellenes hatást és javítsák az emésztést elősegítő tulajdonságát és a vitalitást.

Összetétel: Papaya ( Carica papaya) gyümölcs fermentum, gyümölcscukor, Noni ( Morinda citrifolia) gyümölcslé, kálium- szorbát, szodium-benzoát, ananászlé, papaya gyülöcspép, természetes ananász aroma, citromsav.
Felhasználási javaslat: 30 ml naponta, két részletben az étkezések előtt. 
30 ml koncentrátum tartalmaz 25,5 ml erjesztett papaya gyümölcsitalt, és  1,5 ml Noni gyümölcsitalt. Mivel az erjesztett Papaya ital egy természetes készítmény, a színe és az íze is változhat az előállítások alkalmaival. Ez azonban nem befolyásolja a termék minőségét és hatását. 
Minimumkúra-maximumkúra: Mindig a probléma foka és életmód a meghatározó, de általános kúraidejének minimuma 3 palack, azaz 50 nap, egy teljes kúraidő 160 nap, azaz 10 palack. 
Kiszerelés: 500 ml /16 napi adag

Adagolási javaslat: 
30 ml koncentrátum tartalmaz 25,5 ml erjesztett papaya gyümölcsitalt, és 1,5 ml Noni gyümölcsitalt. Fogyasztás előtt felrázandó. Felbontás után a készítményt hűtőben tároljuk, és 5 héten belül fogyasszuk el.   
A Specchiasol a termékbiztonság és az egyenletes termékminőség
érdekében alkalmazza a GMP(Good Manufacturing Practice) rendszert. 
A gyártó felhívja a figyelmet arra, hogy mivel a Specchiasol papaya koncentrátum természetes termék, íze, színe és állaga tételenként változhat. A készítmény természetes voltából eredően előfordulhat üledékképződés. Ez azonban nem befolyásolja a termék minőségét. Tulajdonságainak jobb megőrzése érdekében a Specchiasol® opálos PET palackot használ.

OETI: 7270/2010