Specchiasol Cotifibra Bélradír - 12x60ml

Kép: Specchiasol Cotifibra Bélradír - 12x60ml
A Cotifibra bélradír, „leradírozza” a bélfalat, szabályozza a bélműködést a székrekedéstől, hasmenéstől, aranyértől vagy az irritábilis bél szindrómától szenvedő embereknél. Kiegészítő terápia diverticulosis és bélgyulladás estén. A Cotifibra támogatást nyújt a fogyni vágyóknak, a gyomorban teltségérzetet vált ki, növeli a tápanyag felszívódást, gyorsítja az emésztést és csökkenti a méreganyag telítettséget. Csökkenti koleszterinszintet, enyhíti a belek túlérzékenységét, stabilizálja a vércukorszintet és megelőzi az epekő kialakulását. Elősegíti az ásványi anyagok, különösen a kalcium és a magnézium felszívódását.

1999 Ft ÁFA-val
Gyártó: Specchiasol

Cotifibra Bélradír - Zöld jelzés; vagyis szabad út az emésztésnek!

A terméket 2 éves kor felett gyermekek is fogyaszthatják. Atermék cukorbeteg, liszt - és laktóz érzékeny személyek, illetve terhesség esetében is fogyasztható. 100%-osan természetes hatóanyagokkal, mesterséges színezék nélkül.

Kivi rostok, kivi pektinnel, rövidláncú prebiotikus rostszálakkal és actinidin enzimmel. Minden reggel 1 ivótasak a szélsőséges emésztési zavarok ellen!

• Fedezi a napi rostbevitelt 
• Elősegíti a testsúly csökkentését 
• Kezeli a szélsőséges emésztési zavarokat (hasmenés-székrekedés) 
• IBS, Diverticulosis, Bélgyulladás és aranyér esetén 
• Csökkenti koleszterinszintet 
• Enyhíti a belek túlérzékenységét
• Stabilizálja a vércukorszintet (II. típusú diabétesz) 
• Megelőzi az epekő kialakulását 
• Elősegíti a kalcium és a magnézium felszívódását

Nem kívánatos hatások:nincsen.
Ellenjavallatok:
 nincsen.

Bélradír – elhízás, székrekedés, hasmenés, aranyér, IBS, bélgyulladás és diverticulosis esetén. 100%-osan természetes hatóanyagokkal, mesterséges színezék nélkül, folyékony formában!
Folyékony, kiporciózott ívótasakok, azonnal iható és finom íze mindenki számára kellemes, hatékony és praktikus alkalmazási módot biztosít.

Mi van a Cotifibra ivótasakokban?

1. Rövidláncú prebiotikus rostszálak (FOS)

Az egészséges bélműködést több csatornán biztosító tevékenységük az emésztés kiegyensúlyozásának, az emésztőszervek egészségének, a colon-rák megelőzésének és a jó közérzet biztosításának alapfeltétele. Vizet szívnak fel, megnövelve a bélsár tömegét, elősegítve a bélből való kiürülést. Megnövelik a baktériumok biomasszáját, amely egyben azt is jelenti, hogy megnövekszik a bélsár mennyisége is. Csökkentik az allergiás válaszreakciókat, visszaszorítják a fekál toxinokat és természetesen helyreállítják az egészséges bélflórát.

• Probiotikus törzsek kolonizálása 
• Beta- galaktóz termelés 
• Étel allergiák enyhítése (tejcukor-intolerancia, cöliákia) 
• Koleszterin szint csökkentés 
• Testsúly csökkentés (SCFA termelés)

A rövidláncú (FOS) prebiotikus rostszálak, a hasznos bélbaktériumokat kolonizálják. Amikor nagyszámú probiotikumhoz jutunk, annak egyes törzsei olyan mennyiségű beta-galaktozidázt termelnek, amely a tejcukor-intolerancia gyakoriságát mintegy 80%-kal csökkenti.

Emellett a probiotikus törzsek a bevitt élelmiszerek koleszterin-tartalmának részbeni megemésztésével és a bélben az epesavak dekonjugálásával együttesen és hatékonyan csökkentik a plazmakoleszterin-szintet.

A rövid szénláncú zsírsavak (SCFA) termelésével táplálják a GALT immunsejtjeit és az elhízás ellen hatnak. A rövid láncú zsírsavak (SCFA) azon túl, hogy alapvető energiaforrást jelentenek a vastagbél hámszövete számára, képesek a zsírok és a szénhidrátok anyagcseréjének befolyásolására, azáltal, hogy szabályozzák a vércukorszintet, csökkentik a szabad zsírsavak és a koleszterin koncentrációját. Ezen kívül közvetlenül hatnak az emésztőszervi gyulladások (colitis, hasnyálmirigy gyulladás) és a vastagbél rákos megbetegedésének megelőzése esetén.

A rövidláncú prebiotikus rostszálak gátolják a kórokozó baktériumok növekedését, erősítve ezáltal az immunrendszert. A prebiotikus rostok bifidogenikus hatásuk következtében helyreállítják a baktérium flóra egyensúlyát, vagyis normalizálják a tápanyag mozgását a bélcsatornában, közvetlenül hatva a bélműködésre. A hatást fokozhatja probiotikus baktériumtörzsek közvetlen úton történő bevitelével, különösen IBS, Diverticulosis és Bélgyulladás esetén (Ferzym®).

A rövidláncú prebiotikus rostszálak segítik a magnézium, a kalcium, a cink és a réz felszívódását. A hatás magyarázata, hogy az oligoszacharidok megkötik az ionokat és azokat a colonba juttatják. Ami a székrekedést illeti, értékes segítséget jelent ebben a magnézium megnövekedett felszívódása.

2. Kiwi rostok, pektin és az actinidin enzim

A kivi magas pektin tartalma kíméletesen „leradírozza” a bélfalat, csökkenti a gyulladást, míg proleolitsav tartalma javítja a vérkeringést. A benne található actinidin egy fehérjebontó enzim, a papainhoz hasonló proteáz. Az actinidin enzim a fehérjék emésztési idejét rövidíti le a bélcsatornában, a rothadási idő csökken, kevesebb toxin és bélsár marad fent. Ez az az enzim ami alkalmatlanná teszi a kivit turmixokhoz, mert kicsapja a tejtermékeket.

• Csökkentik a vér koleszterinszintjét 
• Enyhítik a belek túlérzékenységét 
• Stabilizálják a vércukorszintet
• Elősegítik a testsúly csökkentését 
• Megelőzik az epekő kialakulását

A rostok az egészségmegőrzés alapját szolgáló anyagok. Sajnálatos módon a bélrendszeri megbetegedések száma évről-évre nő, rostban szegény táplálkozásunknak köszönhetően. Az emészthető kivi rostok (pektin) a növényi sejtek és sejtfalak alkotóeleme, amelyek a vízben megduzzadnak és segítik a béltoxinok ürítését, gátolják a rosszindulatú folyamatokat, és segítik azok megelőzését.

A modern orvostudomány bebizonyította, hogy a vastagbél különböző betegségeinek kialakulásában az egyik fő tényező a rostszegény táplálkozás. A rosthiány cukorbetegséggel, szívbetegségekkel, emésztési panaszokkal, aranyérrel függhet össze. Az emészthető rostban gazdag étrend csökkenti a szervezet inzulinszükségletét, és előnyös a cukorbetegeknek, mivel lassítja a cukor felszívódását a bélből.

 

Próbáld ki! 
Ha hús- vagy halsalátához kivit keversz, és azt nem azonnal tálalod, akkor a kiviben található aktinidin nevű enzim megpuhítja az állati eredetű fehérjét, és ettől az étel állaga pépessé válik.

Összetétel: minden tasakban 7 gramm! Rövid láncú Fructo oligoszacharid+kivi (Actinidia chinensis) rostok, kivi pektin, kivi actinidin enzim és C-vitamin. Felhasználási javaslat: napi 1 ívótasak, lehetőleg reggel éhgyomorra, egy legalább 12 napos alkalmazási ciklus keretében. A termék tisztán vagy gyümölcslében feloldva, illetve joghurtban elkeverve fogyasztható.
Minimumkúra-maximumkúra: 
A kúraidő minimum 60, maximum 120 nap. A kúraidők között legalább 30 napos szüneteket kell tartani. A termék tasakokra porciózza a napi adagot, amit reggel éhgyomorra önmagában a legjobb elfogyasztani, nagyon kellemes íze van.
Kiszerelés:
 12x60ml ívótasak /doboz/12 napi adag 
OETI: 10123/2012