Olimp Labs Kálium 400 mg - 60db tabletta

Kép: Olimp Labs Kálium 400 mg - 60db tabletta
Jól felszívódó kálium-citrát formájú! Sav-bázis egyensúly, idegrendszer, vérnyomás, szív és izmok támogatására!

2990 Ft ÁFA-val
1380 Ft ÁFA-val

Olimp Labs® Kálium 400 mg tabletta

VÉRNYOMÁS  •  IDEGRENDSZER  •  IZMOK

Kálium-citrát tartalmú étrendkiegészítő, mely egy kiválóan felszívódó kálium-és ásványi anyag forrás.

Tudományos kutatások bizonyították:

  • a kálium az egyik legfontosabb része a testfolyadékoknak és legfőbb sejten belüli kation
  • segíti az idegrendszer és izmok megfelelő működését, többek között a szívizomét
  • napjainkban jellemzően egyre kevesebb káliumot, míg egyre több sót viszünk be
  • a magas sótartalmú ételek fogyasztása magas vérnyomáshoz vezet
  • egy káliumban gazdag diéta segít normál szinten tartani a vérnyomást, a magas vérnyomás az egyik fő kockázati tényezője a szívbetegségeknek
  • ha átlagosan kétszer annyi káliumot fogyasztunk naponta, mint nátriumot, jelentősen csökkentjük a szívbetegségek kockázatát

Mi a kálium?

A kálium harmadik legfontosabb ásványi anyag a szervezetben a kálcium és a foszfor után. A szervezetnek legalább annyira létfontosságú a kálium, mint az, hogy normál szinten legyen a vérnyomás.


A kálium lényegében egy elektrolit anyag (pozitív vagy negatív töltést vesz fel vizzel való reakciója során). A szervezet a káliumot és egyéb elektrolitokat az idegi impulzusok vezetéséhez használja, ezek kezdeményezik az izom-összeházódásokat, szabályozzák a szívverést és vérnyomást. Tanulmányok szerint azok az emberek, akik sok káliumot fogyasztanak csökken a vérnyomásuk, akkor is, ha a nátriumbevitel (só) továbbra is magas.

Szerepe

A kálium a sejtek belsejében halmozódik fel, csupán 2%-a található meg a sejten kívüli terekben. Szintjét a szervezet összehangolt működése szabályozza, elsősorban a mellékvesekéreg hormonjai vannak rá hatással. A felesleg a szervezetből a vizelettel és a széklettel távozik. Nagyon fontos a sejtek életjelenségeihez szükséges anyagok sejtmembránon keresztüli szállításában. Kiemelkedő jelentőségű, hogy a hidrogénionok szállítása is a kálium jelenlétéhez kötött, ezért a kálium a szervezet sav-bázis háztartásának egyensúlyában is esszenciális szerepet tölt be, mivel képes a pH változásait a szervezet számára kedvező irányba befolyásolni.

Testünkben a kálium és a nátrium ion formában fordul elő, és létfontosságú feladatokat lát el: az idegrendszeri jelek továbbítását, és a sav-bázis egyensúly szabályzásában, az izom-összehúzódás elindítását, a szívritmus és a vérnyomás szabályozását, és a sejtek tápanyagfelvételét. Az emberi szervezetben körülbelül 150 gramm kálium található. Hiánya esetén izomgyengeség, szívműködési problémák léphetnek fel, és a vesék károsodhatnak.

 

 

Ajánlott felhasználás: 2 tabletta naponta étkezés után

Ne lépje túl az ajánlott napi adagot!
Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a változatos és kiegyensúlyozott táplálkozást.

 

Összetevő 2 tabletta
kálium-citrát  
ebből: kálium 300 mg (15% RDA*)


 *%RDA – napi ajánlott bevitel

Összetevők: kálium-citrát, mikrokristályos cellulóz (térfogatnövelő szer); burgonyakeményítő; szilícium-dioxid és magnézium-sztearát (csomósodásgátló szerek)