Olimp Labs Gold Omega3 halolaj - 60db

Kép: Olimp Labs Gold Omega3 halolaj - 60db
Kutatók folyamatosan hívják fel a figyelmet az Ω-3 zsírsav fogyasztására, hiszen olyan civilizációs betegségek, mint az infarktus, az ízületi gyulladás, a gyulladásos bélbetegségek, az allergia, a pajzsmirigy rendellenességek megelőzhetők, a mentális zavarok és az idegkárosodások, a depresszió, valamint a psoriasis és ekcéma kezelhetők lennének segítségével.

3150 Ft

Olimp Labs® Gold Omega3® halolaj

Mire kell figyelni az Omega 3 zsírsav vásárlásakor?

Mindig nézd meg az 1 kapszulában található EPA és DHA zsírsavak mennyiségét! Mit nézzél még? Mindig tartalmazzon a kapszula E-vitamint, ami az avasodástól védi a zsírsavakat! Van még valami? Igen. Az EPA és DHA zsírsavakat mindig együtt fogyasszuk (találunk olyan terméket amelyben csak az egyik van)! Miért fontos ez? Mert az EPA és a DHA szinergikus hatásai jelentik a kúra sikerének kulcsát! Az Omega3 zsírsavakat, F- vitaminoknak, vagy többszörösen telítetlen zsírsavaknak is nevezik.

Gold Omega3Ÿ (F-vitamin) - EPA: 330 mg, DHA: 220 mg/ kapszula!

Kutatók folyamatosan hívják fel a figyelmet az Ω-3 zsírsav hiányára, hiszen olyan civilizációs betegségek, mint az infarktus, az ízületi gyulladás, a gyulladásos bélbetegségek, az allergia, a pajzsmirigy rendellenességek megelőzhetők, a mentális zavarok és az idegkárosodások, a depresszió, valamint a psoriasis és ekcéma kezelhetők lennének segíthetségével.

Legnagyobb mennyiségben az agysejtekben és a szinapszisoknál található, ahol az idegingerület átvitele zajlik. A szaporodásban és az emberi agy magzati és a csecsemőkori fejlődésében is létfontosságú! A lényeg: hormonokhoz hasonló vegyületekké prosztaglandinokká alakulnak a szervezetben, ezek minden sejtre, szervre hatással vannak. A helytelen életmód az átalakulásukat blokkolja, ezért a lúgosítás-méregtelenítés továbbra is alap!

Az esszenciális zsírsavak egy másik csoportját képezik az omega-6 zsírsavak, a két zsírsav bevitelének megfelelő mennyisége és aránya teremti meg azt az egyensúlyt, ami a szervezet megfelelő működését garantálja. A problémát az egyensúly felbomlása jelenti, amire az omega-6 zsírsav túlzott bevitele és az omega-3 zsírsav hiány a jellemző. A kívánatos arányszám 1:2 helyett, 1:20-1:25 körüli volt már a XXI. század első évtizedében is! Az arány eltolódásának oka a tömegtermelés és tömegtermesztés, a nagyipari napraforgó és repceolaj gyártás, illetve a növényi margarinok térhódítása.

Az Omega 9 zsírsavat a szervezet előállítja Omega 3 és Omega 6 –ból! Bevitelre omega 3 zsírsavakból szorulunk, az omega 6 és 9 zsírsavak plusz pótlására nincs szükség (kivétel GLA). Az omega 6 zsírsavból túl sokat viszünk be, az omega 9 pedig nem esszenciális zsírsav, vagyis a szervezet elő tudja állítani! Omega 3,6,9 nevük a kémiából jön, a szénatomok közötti kettős kötések számától és helyétől függ.

EPA és DHA zsírsavak

 Szív- és érrendszeri, valamint egyéb keringési megbetegedések.
(magas vérnyomás, érelmeszesedés,koleszterin –és triglicerid szint csökkentésére) 
 Gyulladással járó megbetegedések kiegészítő terápiája. 
(bélgyulladások, IBS, bőrgyulladások, ízületi gyulladás, diabéteszesek krónikus gyulladásai) 
 Demencia, agyi funkciók elvesztése 
(Az Alzheimer-kór a demencia leggyakoribb formája) az agysejtek közötti ingerület-átvitel javul, és nő az idegsejtek élettartama. 
 Depresszió és függőségek, mint alkoholizmus kiegészítő terápiája. 
 Éleslátás omega-3 zsírsavakkal - a retina elfajulásával járó szembetegségek kiegészítő terápiájához, mint például a makula degeneráció. 
 Fogyókúra – az omega-3 zsírsavak nélkülözhetetlen társak a zsírszövet csökkentéséhez. Gátolja a zsírszövet kialakulását, csökkentheti a BMI indexet. 
 Nélkülözhetetlen az immunrendszer normális működéséhez, olyan autoimmun betegségek kiegészítő terápiájában hasznos, mint az allergia vagy a pajzsmirigy rendellenességek. 
 Bőrbetegségek. Ekcéma, psoriázis ESETÉN KÖTELEZŐ! 
 A szaporodásban és az emberi agy magzati és a csecsemőkori fejlődésében is létfontosságú!

Miért nem elég, ha csak egyszerűen sok halat eszem?

A nélkülözhetetlen omega-3 savak forrásai a tengeri halak és a bennük található olajak. Azonban a haltartalmú ételek hagyományos feldolgozása során a zsírsavak hasznos cisz-izomerei átalakulnak kártékony transz-izomerekké. Ráadásul, a szennyezett vizekben élő halakban káros nehézfémek, például ólom vagy higany gyűlhet fel. Az OlimpŸ Labor Gold Omega-3 kapszula bizonyítottan nehézfém mentes, fogyasztói és szakmai díjjal is kitüntetett, kiemelkedően magas EPA és DHA zsírsav tartalmú termék.

Hogyan segíthetik az omega-3 savak az idegrendszer működését?

Az omega-3 zsírsavak a neuronok megfelelő működéséért felelősek. Fontos összetevői az idegszövetnek, részei az axonok, szinaptikus membránok vagy neurotranszmitterek myelin hüvelyének. Az agyi foszfolipidek és a retina zsírsavainak körülbelül 20-40%-át képezik az omega-3 savak. Ha fokozzuk az Omega-3 fogyasztását, javul a hangulatunk, jelentősen fejlődik éleslátásunk és az idegrendszerünk.

Segíthetnek-e az omega-3 savak a zsírszövetek lebontásában?

Az Omega-3 zsírsavak a kulcs-összetevői bármilyen fogyókúrás étrendnek. Észrevehető, hogy azok, akik a megfelelő Omega-3 zsírsavakkal dúsítják az étrendjüket, gyorsabban égetik el a zsírt, és javul a testtömeg-indexük. Az Omega-3 zsírsavak gátolják a zsírszövetek formálódását, és aktívan közreműködnek a zsírégetésben.

A halolaj kapszulák vásárlásakor figyelje a DHA és EPA zsírsavak mennyiségét! Az omega-3 zsírsavak, 2 legfontosabb komponensét a DHA-t és az EPA-t, mindig együtt fogyasszuk, azért hogy ezen esszenciális tápanyagok szinergikus hatásaiból származó összes előnyt élvezhessük.

EPA (eikozapentaénsav) 
Tökéletes keringési rendszer, szabályozhatja a sejtek működését.

DHA (dokoza-hexaénsav) 
Az agy szerkezeti eleme, IQ növelő, az idegrendszer stabilizálásához (az idegi ingerületet átvivő anyagok - neurotranszmitterek, mint szerotonin, dopamin, endorfinok kialakulásánál). A retina alapvető alkotó eleme.

Összetétel: 1000 mg Halolaj kivonat amiből: 33% eicosapentaenoic sav (EPA) 330mg, 22% docosahexaenoic sav (DHA) 220 mg, 10% egyéb omega3 zsírsav (ALA– Alfa-linolénsav, SDA – Sztearidonsav,ETA(3) – Eikozatriénsav, ETA – Eikozatetraénsav, HPA – Eneikozapentaénsav, DPA - Dokozapentaénsav) 100 mg, E vitamin 6,7 mg.

Az OlimpŸ Labor Gold Omega-3 kapszula bizonyítottan nehézfém mentes, fogyasztói és szakmai díjjal is kitüntetett, kiemelkedően magas EPA és DHA zsírsav tartalmú termék.

Omega-3 zsírsavak

Az omega-3 zsírsavak a többszörösen telítetlen zsírsavak csoportjának tagjai, közéjük tartozik a linolénsav, az eikozapentaénsav és a dokozahexaénsav. elentős mennyiségben a tengeri halakban fordulnak elő, az édesvízi halfajtákban nem találhatóak meg. Az omega-3 zsírsavak mérséklik a vér koleszterinszintjét, ezzel csökken az érelmeszesedés és szívinfarktus kialakulásának kockázata is. Az omega-3 zsírsavaknak szerepük van a zsírok szállításában, a gyulladásgátló prosztaglandinok képzésében, és az immunrendszerre kifejtett jótékony hatásuk is ismert. Fontos szerepük van az idegrendszer és sejthártyák felépítésében, megfelelő működésében. Az agy a legzsírosabb testrészünk és a zsírtartalmának 70%-a omega-3 zsírsavakból áll, így az omega-3 fogyasztása hozzájárul az agy állapotához. Az esszenciális zsírsavak rendszeres beviteléről kell gondoskodni, mert ezek nélkülözhetetlenek a szervezet normális működéséhez, viszont csak táplálék vagy étrend-kiegészítő formájában juthatunk hozzá. Az omega-3 zsírsavak fő forrása a tengeri halfélék, a makréla, a tonhal, a hekk, a lazac, növényi eredetű omega-3 forrás például a lenmagolaj.

Mi az a linolénsav?

A linolsav az omega-6, a linolénsav az omega-3 család tagja. Mindkettő esszenciális zsírsav, a linolénsav és linolsav optimális aránya szükséges a szervezet és az immunrendszer kiegyensúlyozott működéséhez. A linolsav csökkenti az izmok lebomlását és a gyulladásokat, elősegíti az izomtömeg növekedését, felgyorsítja a regenerálódási időt, szabályozza a hormonok kiválasztódását és hozzájárul az ízületek és a kötőszövet egészségéhez. A linolénsav a legfontosabb esszenciális zsírsav az emberi szervezet számára. Szervezetünk nem képes előállítani, de az élethez szükségünk van rá. Ez tehát azt jelent, hogy táplálkozás vagy kiegészítők fogyasztása útján kell bejuttatni a szervezetbe. Gátolja a koleszterin-lerakódást. Segíti az anyagcserét és az emésztést. Hölgyeknél bőrtápláló, bőrregeneráló hatású.

Halolaj

Régóta ismert az omega-3 zsírsavak kedvező egészségügyi hatása Kutatások és tények egyértelműen bizonyítják, hogy azokban az országokban, ahol sok mélytengeri halat esznek, egészségesebbek és hosszabb életűek az emberek. Nem véletlen, hogy például a japánok, norvégok sokkal kevesebb szív- és érrendszeri betegséggel küzdenek, sőt, kevesebb bőrproblémával is. Az egészség megőrzésének, a szív- és érrendszeri betegségek, az agyvérzés, a korai öregedés megelőzésének, sőt a szép bőrnek, hajnak is az egyik titka az, hogy kellő mennyiségben jussunk hozzá a halak húsában található Omega-3 zsírsavhoz. Ennek egyik lehetséges forrása a halolaj, amelynek jótékony hatásai közé sorolható a, hogy vérzsírcsökkentő hatású, csökkenti a káros koleszterintszintet, gátolja az érbetegségek kialakulását, védi az érfalakat, így csökkenti a hirtelen szívhalál kockázatát.

Felhasználási javaslat: 
Naponta egy kapszulát vegyen be. Hangulatingadozások esetén 2*1 kapszulát. Szív- és érrendszeri betegségek, Raynaud-szindróma, bőrfarkas és pikkelysömör esetén: szedjen napi 3*1 kapszulát. Reumatoid arthritis esetén: napi 3*2 a javasolt mennyiség. Bél- gyulladás esetén: napi 4*1 az ajánlott mennyiség. A kapszulákat mindig étkezés közben vegye be.

Minimumkúra-maximumkúra: Évente 1 hónapos kúra mindenki számára ajánlott. A minimumkúra 30 nap, maximumkúra 120 nap, ami évente 3-szor ismételhető.

Kiszerelés: 60 db / 1-2 havi adag